Decarbonizing

Decarbonizing

Motorproblemen behoeven niet per se een reparatie, een vuile motor als gevolg van de afzetting van koolstof kan de voertuigprestaties ondermijnen.

Waarom zet vuil zich af op motoren?

Autogebruik leidt tot oxidatie waarbij koolstof wordt afgezet in de motor en uitlaat van de wagen. De vervuiling treedt op in stadsverkeer (veel afremmen en weer optrekken), snelheidsbeperkingen, strenge milieu-eisen, de brandstofkwaliteit en nieuwe rijtechnieken. De motor wordt bovendien ook vaak niet warm genoeg omdat de auto slechts kleine afstanden aflegt.

De problemen uiten zich als verstopte EGR-kleppen, verzadigde roetfilters, vervuilde turbochargers, meer olieverbruik en het verstoppen van de inlaatkleppen van luchtinlaatkanalen.

Vroeger waren de chauffeurs in staat hun motoren zelf te reinigen door normaal gebruik. Hoge snelheden en hoge temperaturen maakten namelijk zelfreinigende motoren mogelijk. Wegens nieuwe verkeerssituaties en rijtechnieken, kan dit niet meer. Carbon Pro Cleaning kan de motor wel weer als nieuw doen functioneren.

EGR-KLEPPEN

EGR-kleppen

De EGR-klep (Exhaust Gas Recirculation) wordt zowel bij diesel- als bij benzine motoren gebruikt....
Lees meer...
Olieverbruik

Olieverbruik

Langsheen afdichtingen van kleppen en langs de zuigerveren ontstaat het meeste olieverbruik....
Lees meer..
Roetfilter

Roetfilter

Een diesel roetfilter (DSF) verhindert dat de meeste schadelijke, kleine roetdeeltjes die dieselmotoren.......
Lees Meer....
Image
Openingstijden
Maandag tot Vrijdag :
Zaterdag :
Zondag   : Gesloten
Zeppelinstraat 10b, 3846 CL Harderwijk

Gratis inschrijven nieuwsbrief