Carbon cleaning machine

Carbon Pro Cleaning machine

De carbon cleaning machine is voorzien van hoogstaande technologie, die uw motor in een half uur tijd weer als nieuw laat werken. Een gespecialiseerde vakman uit ons Carbon pro Cleaning center verwijdert koolstofopbouw door een mengsel, dat voornamelijk uit waterstof bestaat, door de kanalen van de luchtinlaat te laten pulseren. Hierbij gebruikt hij een waterstof decarbonizing machine, die door zijn krachtige reinigingscapaciteit praktisch alle koolstofaanslag verwijdert.

Werking van de carbon pro cleaning machine

De carbon cleaning machine is een volledig op zichzelf werkend station, dat een pulserende waterstofstroom kan produceren. Door het verwarmende effect van waterstof stijgt de verbrandingstemperatuur tot een pyrolyse, waarbij de koolstof op een efficiënte en snelle manier wordt verwijderd door een chemische reactie.

Om te beginnen wordt een slang in het luchtinlaatkanaal van de auto geplaatst en worden er accuklemmen aangesloten. Afhankelijk van de vervuilingsgraad en de grootte van de motor wordt door middel van een timer de duur van de reiniging ingesteld. Tijdens het proces draait de auto stationair, maar een paar keer wordt het toerental verhoogd, om de luchtstroom ook bij de bewegende EGR klep te laten komen. Op deze manier wordt meteen al de eerste aanslag verwijderd.

Waterstof

Waterstof staat bekend als een energiedrager, vaak gecombineerd met andere atomen. Als onderdeel van water, aardgas en olie wordt het voornamelijk gebruikt in de (chemische) industrie. In deze tijd van milieubewustzijn heeft waterstof echter de mogelijkheid om een belangrijke speler te worden voor wat betreft de energievoorziening in de toekomst. Een groot voordeel is, dat het veel energie heeft in een geringe massa.

Voordelen van waterstof in een verbrandingsproces

Er zijn 3 eigenschappen van waterstof die de verbrandingssnelheid verhogen, zelfs wanneer slechts een kleine hoeveelheid ervan aan een mengsel van brandstof en lucht wordt toegevoegd:

• een hoge reactiviteit;
• een 5 maal hogere verbrandingssnelheid dan die van andere soorten brandstof;
• een groter bereik van ontvlambaarheid dan andere soorten brandstof.

Door verhoging van de verbrandingssnelheid vermindert de verbrandingsduur en verloopt deze stabieler. Studies naar het effect van toevoeging van waterstof in verbrandingsmotoren hebben uitgewezen, dat de duur van het verbrandingsproces effectief vermindert, dat de thermische efficiency verhoogt en dat koolaanslag verbrandt.

Wij adviseren om na een carbon cleaning een half uurtje in een lage versnelling te rijden, om overgebleven resten uit motor en uitlaat te verwijderen en om deze cleaning een keer per jaar of om de 20.000 km uit te laten voeren.
Image
Openingstijden
Maandag tot Vrijdag :
Zaterdag :
Zondag   : Gesloten
Zeppelinstraat 10b, 3846 CL Harderwijk

Gratis inschrijven nieuwsbrief